خطر ایمپلنت دندان در بارداری

آیا ایمپلنت در دوران بارداری(حاملگی)خطرناک است؟

آیا ایمپلنت در دوران بارداری(حاملگی)خطرناک است؟

 

خطر ایمپلنت دندان در بارداری

آیا ایمپلنت در دوران بارداری(حاملگی)خطرناک است؟برای خیلی از مادرانی که دوران حاملگی خود را سپری می کنند این سوال ایجاد می شود که آیا در بارداری می توان ایمپلنت انجام داد و دندان از دست رفته را جایگزین کرد؟در پاسخ به این سوال باید بگوییم ایمپلنت دندان به تنهایی برای کسی که به این عمل نیاز داشته باشد و شرایط دهان و دندان مناسبی داشته باشد،خطرناک نیست.اما برای مادران باردار خطراتی را می تواند به همراه داشته باشد و پزشکان با انجام ایمپلنت در دوران بارداری مخالفند.

ایمپلنت دندان در واقع روش کاشت ریشه ی دندان است برای کسانی که در اثر پوسیدگی شدید،ریشه ی دندان خود را از دست داده اند،که پیچی فلزی را جایگزین ریشه ی دندان می کنند.در کل دندان پزشکان مخالف هر نوع عملیات دندان پزشکی برای زنان باردار هستند و معتقدند یا قبل از اقدام به بارداری دندان ها را به طور کامل بررسی کنند و مشکلات آن را رفع کنند و یا برای درمان تا وضع حمل صبر کنند.

در دوران بارداری سیستم بدن مادر دچار تغییراتی می شود و تغییراتی هم از لحاظ هرمونی در بدن مادر اتفاق می افتد.مثلا ممکن است یه زمانی کودک از مواد مغذی موجود در استخوان های مادر تغذیه کند و به همین دلیل پزشکان از خانم های حامله می خواهد که با روش تغذیه ی درست و مصرف غذاهایی که غنی از مواد مغذی هستند،ویتامین ها و مواد معدنی بدن خود را تامین کنند.

معمولا برای جبران مواد مغذی که از بدن مادر توسط جنین کسر میشود،قرص فولیک اسید داده می شود.بعضی کارها هم نباید در این دوران انجام داد مثل پرتو درمانی و یا ایمپلنت و لمینت و… که برای کودک خطرناک است.

چرا در دوران بارداری نباید ایمپلنت انجام داد؟

 

اشعه ایکس:به دلیل قرار گرفتن مادر در مقابل اشعه ی ایکس می تواند خطرات آن به نوزاد هم منتقل شود.هر چند که گفته می شود اشعه ایکس برای سلامتی مادر و کودک خطرناک نیست و فقط در ناحیه ی دندان انجام می شود اما به هر حال امکان دارد که عوارضی برای نوزادی که متولد می شود داشته باشد و بهتر است از انجام آن صرف نظر کرد.

بیحسی:در صورتی که نیاز به هر نوع عملیاتی در زمینه ی دندان پزشکی برای مادر باردار در شرایط ضرورت اتفاق بیافتد،می توان از بی حسی موضعی استفاده کرد اما نباید از بیهوشی عمومی استفاده کرد زیرا باعث کاهش سطح هوشیاری می شود و ممکن است این کاهش سطح هوشیاری خطراتی به همراه داشته باشد.

استرس:در زمان بارداری مادر باید از هر گونه استرسی به دور باشد زیرا استرس باعث می شود،جنین به خوبی رشد نکند و همچنین از همین دوران جنینی روی سیستم عصبی کودک هم تاثیر بگذارد.پس بهتر است این دسته از درمان ها که ضرورتی ندارد را به نحوی به تعویق انداخت.

در صورتی که بخواهید دندان های زیبا داشته باشید در دوران بارداری می توانید از لمینت متحرک دندان استفاده کنید.و یا در صورتی که قصد بارداری دارید حتما قبل از آن مشکلات دندان خود را رفع کنید.مثلا در صورت ضرورت برای ایمپلنت حتما قبل از بارداری مراحلی از آن که نیاز به جراحی و بی حسی دارد را انجام دهید،و باقی کارها که نیاز به بی حسی ندارد را می توانید بعدا یا در دوران بارداری البته با تشخیص دندان پزشک انجام دهید.

کمبود کلسیم:مهم ترین عاملی که جنین برای رشد به آن نیاز دارد کلسیم است که آن را از بدن مادر و از استخوان ها دریافت می کند،همانطور که می دانید برای نصب ایمپلنت نیاز است که لثه شکافته و ایمپلنت به استخوان فک وصل بشود.برای اینکه ایمپلنت کاملا با آن استخوان فک جوش بخورد و با آن سازگاری پیدا کند نیاز است به جذب کلسیم بیشتر.به همین علت در چنین شرایطی هم کودک دچار کمبود کلسیم می شود و نمی تواند به خوبی رشد کند و هم مادر دچار بحران می شود.

داروها:برای کاهش درد بعد از ایمپلنت،دندان پزشک داروهایی به بیمار می دهد که این داروها،مسکن های بسیار قوی هستند و می تواند عوارض این دارو ها هم برای مادر در این دوران و هم برای جنین خطرناک باشد.

عفونت:در انجام ایمپلنت به دلیل باز کردن لثه و همچنین قررار دادن تیتانیوم در استخوان فک امکان دارد که لثه ی بیمار دچار عفونت بشود،اما مادرانی که باردار هستند نمی توانند برای از بین رفتن این عفونت از آنتی بیوتیک ها استفاده کنند.به همین دلیل این عفونت می تواند شدید تر شود و خطراتی دارد.همچنین درد شدید و تورم به همراه دارد که همه ی این ها خود باعث ضعف بدن مادر و تحمل درد و استرس در مادر می شود که بسیار خطرناک است.

اگر به دنبال پزشکی خوب و مهتبر و با تجربه تهران می گردید،خانم دکتر عطیه تقوایی می تواند بهترین انتخاب برای انواع خدمات دندان پزشکی نظیر لمینت،ایمپلنت،پروتز های دندان،کامپوزیت و سایر درمان ها باشد.

بهترین زمانی که می توان از ایمپلنت در بارداری استفاده کرد؟

گفتیم که استفاده از ایمپلنت در بارداری خطرناک است و باید تا پایان بارداری انجام آن را متوقف کرد.ولی در صورتی که حتما قصد دارید بنا بر ضرورت آن را انجام دهید در سه ماهه اول به دلیل اینکه مهم ترین زمان رشد کودک است امکان پذیر نیست ولی در سه ماهه دوم می توانید به دندان پزشک مراجعه کنید و چون خطر اشعه ایکس کمتر است دندان پزشک از دندان هایتان عکس برداری کند و وضعیت دندان هایتان را بررسی کند تا برای بعد زایمان سریعا مراجعه و برای کاشت ایمپلنت اقدام کنید.البته حتما بابد برای هر کاری که می خواهید انجام دهید با پزشک زنان خود مشورت کنید.

چگونگی رعایت بهداشت دندان و دندان در بارداری؟

در دوران بارداری می توانید با رعایت اصول بهداشتی و تلاس در جهت حفظ سلامتی دندان هایتان برای انجام ایمپلنت در دوران بعد از حاملگی آماده شوید.کسانی که دچار حالت تهوع در بارداری خود هستند به دلیل قرار گرفتن دندان هایشان در معرض اسید معده امکان عفونت و همچنین شدید تر شدن التهابوجود دارد.به همین خاطر رعایت بهداشت برای خانم های باردار به این صورت است که باید روزی دو بار مسواک بزنند و از نخ دندان استفاده کنند.

در دوران بارداری به دلیل کاهش سطح ایمنی بدن احتمال پوسیدگی دندان ها هم بیشتر است.ممکن است خیلی از خانم ها به دلیل حساسیت هایی که در این دوران برایشان ایجاد می شود از بوی خمیر دندان هم بیزار باشند این افراد یا باید خمیر دندان های بسیار ملایم را استفاده کنند و یا از دهان شویه و یا آب نمک  و یا آبی که کمتر از یک قاشق چای خوری جوش شیرین در آن مخلوط شده برای شستشوی دندان ها استفاده کنند.

مورد دیگری که اهمیت دارد تغذیه ی مناسب است،استفاده از مواد مغذی حاوی کلسیم،پروتئین ها،و ویتامین های C و Aمقاومت دندان ها در مقابل پوسیدگی بیشتر می کند و همین طور باید در مصرف شیرینی ها و مواد قندی احتیاط کرد زیرا باعث خراب تر شدن دندان ها می شود.

حرف آخر

گفتیم که خانم ها بهتر است قبل از اقدام به بارداری از سلامت دندان هایشان مطمعن شوند و در صورت خرابی آن را رفع کنند.چنان چه در دوران انجام ایمپلنت باردار شدند،دندان پزشک اگر نیاز به بی حسی داشته باشد بهتر است آن را متوقف کند اما اگر از این مراحل گذر کرده باشند منعی ندارد البته همه ی این ها به این شرط است که سه ماه اول بارداری را هم صبر کنند.بعد از فارق شدن می توان،اگر خود شخص شرایط جسمانی خوبی را داشته باشد بلافاصله به دندان پزشک مراجعه کرد و پروسه ی ایمپلنت را آغاز کرد.

اگر در دوران شیردهی هستید و از ایمپلنت می ترسید باید بگوییم نگران نباشید،زیرا دندان پزشک دارو ها و راه کار هایی به شما پیشنهاد می دهد که بی خطر باشند.همچنین بعد از زایمان می توانید اگر به دنبال راه های دیگری برای ترمیم و یا زیبا تر کردن دندان هایتان هستید از لمینت ها هم استفاده کنید.

از اینکه این مقاله را مطالعه کردید از شما سپاس گذاریم و امیدواریم کمکی در جهت حفظ سلامتی شما کرده باشیم.برای دریافت مشاوره رایگان با مطب خانم دکتر عطیه تقوایی تماس بگیرید.

 

برای دریافت مشاوره رایگان با مطب خانم دکتر عطیه تقوایی تماس بگیرید .

آدرس : شریعتی ، بالاتر از سه راه یخچال رو به روی مترو قلهک ، جنب خانه درسا ، پلاک ۱۴۹۵ ، طبقه سوم ، واحد۱۳ شماره تماس : ۰۲۱۲۲۶۴۳۵۶۸

سوالات متداول

لمینت یا لمینیت دندان روکش بسیار نازکی است که روی دندان های اصلی بیمار قرار می گیرد و هدف آن زیبا تر نشان دادن لبخند است

قیمت هر واحد لمینت دندان از 4 میلیون شروع میشود که متناسب با مواد استفاده شده متغییر می باشد

عمر لمینت از حدود ۷ سال طول می کشد و در صورت خوب نگه داشتن تا ۱۵ سال و حتی بیشتر هم می تواند دوام بیاورد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *