ایمپلنت دندان چیست؟ قیمت ایمپلنت دندان ۱۴۰۲

همه چیز درباره ایمپلنت دندان + عوارض و قیمت هر واحد ایمپلنت

 

ایمپلنت دندان چیست؟ همه چیز درباره ایمپلنت . ایمپلنت ها امروزه در زمینه ی دندانپزشکی بسیار کاربرد دارند و برای کسانی استفاده می شود که به دلایلی مثل پوسیدگی ، پیری ، شکستگی و یا … دندان های خود را از دست داده اند . و برای پر کردن جای خالی آن از دندان های ایمپلنتی استفاده می کنند . از دست دادن یک دندان ، مخصوصا اگر دندان های جلوی فک باشد ; اعتماد به نفس شخص را از بین می برد و چهره و طرح لبخند را تحت تاثیر قرار می دهد .

نام لاتین آن Dental Implant است ، ایمپلنت ها میله های پیچی شکل هستند که در داخل لثه و در استخوان فک کاشته می شوند و روی آن تاج دندان قرار می گیرد . جنس این ایمپلنت ها از تیتانیوم است و نوعی دیگر از ایمپلنت دندان هم وجود دارد که به آن زیرکونیا می گویند که بسیار با کیفیت و زیبا هستند اما گرانتر از ایمپلنت ها با جنس تیتانیوم هستند . ایمپلنت زیرکونیا با محیط سازگار هستند و به راحتی تجزیه می شوند .

هر دوی این ایمپلنت ها هم با محیط مرطوب دندان و جنس استخوان فک و بافت لثه هم سازگار هستند . ایمپلنت به جای ریشه ی دندان عمل می کند . درصد موفقیت ایمپلنت ها بسیار بالا است . اجرای کامل یک دندان ایمپلنت شامل (فیکسچر ، اباتمنت ، تاج ) می باشد . پین هایی که در استخوان فک قرار می گیرند بسیار محکم هستند

ایمپلنت ها کاملا شبیه به دندان اصلی هستند و به راحتی می توانید با آن بجویید و حرف بزنید . در صورتی که به خوبی و با رعایت اصول بهداشتی به طور درست از آن مراقبت کنید می توانید تا سالیان طولانی و یا حتی تا آخر عمر از آن استفاده کنید .

البته جنس ایمپلنت در طول عمر آن اثر می گذارد . ایمپلنت به دلیل دوام بالا توسط اکثر دندانپزشکان توصیه می شود . جزو به روز ترین متد های کاشت دندان به شمار می آید و عارضه ای ندارد و در حدود ۹۸% با موفقیت همراه بوده است .

پس از کاشت پایه ی ایمپلنت حدود سه یا چهار ماه طول می کشد تا پایه به خوبی با استخوان فک جوش بخورد . و سپس قالبگیری انجام می شود و پس از ساخت ، تاج دندان نصب می شود . خانم ها در ۱۵ سالگی و آقایان در ۱۸ سالگی زمانی که رشد دندان هایشان کامل می شود می توانند از ایمپلنت استفاده کنند .

اهمیت ایمپلنت در چیست؟

ایمپلنت موفق ترین و بهترین روشی است که در زمینه ی کاشت دندان از آن استفاده می شود . برای ایمپلنت حدود ۹۸ % موفقیت و رضایت بخشی می توان در نظر گرفت . در صورتی که دندانی بیش از حد آسیب ببیند و دیگر نتوان برای آن کاری کرد ، دندان مورد نظر توسط دندان پزشک کشیده می شود و برای پر کردن جای خالی آن بهترین راه استفاده از ایمپلنت دندان است .

نباید بگذاریم جای دندانی که از دست رفته خالی بماند ، زیرا عوارض زیادی مثل گیر غذایی، آسیب به لثه ، کج شدن دندان های کناری ، و حتی در مشکلاتی مثل سخت جویدن غذا ، مشکل در تکلم و … ایجاد می شود . در گذشته برای جایگزین کردن دندان خالی از دندان متحرک استفاده می شد که ، اصلا مناسب نبود زیرا در فک محکم و ثابت نبود . هدف از ایمپلنت در درجه ی اول اصلاح جای خالی دندان و سپس زیبایی بخشیدن و ایجاد طرح لبخند است .

چگونه بفهمیم شرایط برای کاشت ایمپلنت را دارا هستیم؟

در صورتی که دندانی را از دست داده اید و به فکر این هستید که دندان دیگری را جایگزین آن کنید.می توانید به دندان پزشک مراجعه کنید.دندان پزشک ابتدا دندان های شما را بررسی می کند و سپس عکس برداری انجام می شود.در صورتی که پزشک بخواهد باید عکس سی تی اسکن هم بگیرید تا ساختار دندان و عصب ها به خوبی بررسی شود.همچنین باید سابقه ی دندان پزشکی شما هم بررسی شود ، در این صورت است که دندان پزشک می تواند به شما راهکار درست را ارائه دهد.

ایمپلنت دندان

 

چه کسانی واجد شرایط کاشت ایمپلنت دندان هستند؟

۱_ کسانی که به طور کامل یعنی دندان های فک جلویی و یا فک عقبی خود را از دست داده اند .

۲_ در صورتی که یکی از دندان های جلو از بین برود و فاصله ی آن با دنداه هاهی کناری طبیعی باشد .

۳_ اگر یک یا چند دندان از دست رفته باشد و حداقل یک طرف آن دندان طبیعی وجود داشته باشد .

۴_ افرادی که به دلیل نفص های دندانشان در صحبت کردن آنها مشکل ایجاد می شود .

چه کسانی نمی توانند از ایمپلنت استفاده کنند؟

۱_ کسانی که محل دندان ها و فک آنها دچار عفونت شده است به هیچ وجه نمی توانند ایمپلنت کنند زیرا احتمال زیادی وجود دارد که به ایمپلنت واکنش منفی نشان دهد و حتی آن را بدتر هم بکند. بنا بر این در چنین مواردی ابتدا دندان پزشک با استفاده از دارو ها و راهکار هایی که به بیمار توصیه می کند ، عفونت را رفع می کند و پس از بهبودی درمان را از طریق ایمپلنت را آغاز می کند .

۲_ دیابتی ها : افرادی که دارای بیماری دیابت هستند نمی توانند از درمان هایی مثل ایمپلنت استفاده کنند.افراد دیابتی ابتدا باید دیابت آنها کنترل شود و به حد نرمال برسد تا بتوان ایمپلنت را اجرایی کرد .

۳_ سیگاری ها : افرادی که اعتیاد به مصرف هر نوع دخانیات یا مواد مخدری دارند حتما باید قبل از ایمپلنت به دندان پزشک خود اطلاع دهند و چند روز قبل از اجرای ایمپلنت مصرف آن را قطع کنند و هم چنین تا چند روز بعد از کاشت ایمپلنت هم نباید مصرف کنند .

۴_ داروی ضد انعقاد خون یا آسپرین : کسانی که چنین دارو هایی را مصرف می کنند باید با نظر پزشک و معمولا از پنج روز قبل ، مصرف این دارو ها را قطع کنند .

۵_ افرادی که تحت رادیوتراپی (شیمی درمانی) مخصوصا در ناحیه ی فک و صورت قرار می گیرند نباید ایمپلنت انجام دهند .

۶_ افرادی که به بیماری پوکی استخوان دچار هستند هم نمی توانند از ایمپلنت استفاده کنند زیرا جوش خوردن پایه ی ایمپلنت با استخوان فک آنها به سختی انجام می شود و از طرفی معلوم نیست چقدر ماندگاری داشته باشد ، یعنی امکان دارد بعد از مدتی استخوان استحکام خود را از دست دهد و پول شود و پایهی ایمپلنت شل شود که این دردسر ساز است .

۷_ زنان باردار : در مورد ایمپلنت در بارداری در مقاله ای دیگر مفصلا توضیح داده ایم . دندان پزشکان ایمپلنت را در دوران بارداری انجام نمی دهند به دلیل اینکه جنین در شکم مادر از خون تغذیه می کنند و همچنین از کلسیم موجود در استخوان ها استفاده می کنند . در نتیجه چون برای کاشت ایمپلنت استخوان فک باید دستکاری شود . و برای جوش خوردن مجدد و ترمیم بافت استخوان خود احتیاج به کلسیم کافی دارد در نتیجه یا امکان اینکه جنین از این کلسیم به قدر کافی بهره مند نشود وجود دارد و یا اینکه استخوان فک میزان کافی کلسیم را برای ترمیم خود نتواند به دست آورد .

۸_ کسانی که استخوان فک ضعیفی دارند و دارای مشکلاتی در لثه هستند ایمپلنت گزینه ی مناسبی برایشان نیست . زیرا ایمپلنت ممکن است نتواند با لثه ی آنها سازگاری نشان دهد و ایجاد حساسیت کند . همچنین در مورد استخوان فک و کاشت ایمپلنت در آن باید گفت استخوان فک باید اینقدر محکم و قدرتمند باشد که به تواند از پایه ی ایمپلنت به خوبی نگه داری کند و آن را محکم نگه دارد . در صورتی که استخوان فک ضعیف باشد احتمال شکستگی و یا سست شدن ایمپلنت وجود دارد .

۹_ نداشتن زمان کافی برای ایمپلنت : انجام ایمپلنت فر آیندی زمان بر است ، پس شخصی که می خواهد آن را انجام دهد باید بداند پروسه ی درمان طولانی دارد ، و کسی که می خواهد خیلی زود و در زمانی کوتاهی به نتیجه برسد برایش راه مناسبی نیست .

۱۰_ اگر کسی همه ی دندان های خود را از دست داده باشد برای ایمپلنت آن هزینه زیادی دارد . البته که این هزینه نسبت به موفقیتی که حاصل می شود ارزشمند است . برای فک بالایی ۶ تا ۸ ایمپلنت و برای دندان پایین ۴ تا ۶ ایمپلنت در استخوان فک کاشته می شود .

 

آیا کاشت ایمپلنت محدودیت سنی دارد ؟

برای کاشت ایمپلنت دندان محدودیت خاصی از لحاظ سن وجود ندارد . تنها محدودیت آن برای کسانی است که دندان های اصلی آنها به رشد کامل نرسیده باشد . همانطور که گفتیم برای خانم ها در سن حدود ۱۵ سالگی و برای آقایان در سن حدود ۱۸ سالگی دندان هایشان به رشد کامل می رسد . و پس از ان در صورت وجود ایراد در دندان هایشان می توانند از ایمپلنت استفاده کنند . برای افراد با سن بالا هم محدودیتی وجود ندارد و چیزی که می تواند کاشت ایمپلنت را محدود کند برخی بیماری ها و یا نا توانی جسمی است .

 

روش های مختلف کاشت دندان چگونه است؟

کاشت دندان سه روش دارد که این روش ها را با هم بررسی می کنیم :

۱_ روش دو مرحله ای :

این روش که رایج ترین راه برای ایمپلنت هم به شمار می آید ، به این صورت است که ایتدا لثه باز می شود  تا استخوان فک نمایان شود و پس از آن پایه ایمپلنت در استخوان کاشته می شود و مجددا روی آن با لثه پوشیده می شود. تا آسیبی نبیند و عفونت نکن و به خوبی با استخوان فک جوش بخورد.بعد از مدت زمانی که دندان پزشک برای بیمار مشخص می کند ( که در حدود ۴ ماه معمولا زمان لازم است تا کاملا  ایمپلنت به استخوان فک جوش بخورد ) بیمار به دندان پزشکی مراجعه می کند و با جراحی بافت لثه دوباره کنار زده می شود و تاج و روکش روی آن قرار داده می شود.

۲_ روش یک مرحله ای :

در این روش مانند روش قبلی پایه در استخوان فک کاشته می شود ولی تفاوت آن در این است که روی ایمپلنت با لثه پوشانده نمی شود و کمی از آن بیرون قرار می گیرد و به دلیل ایجاد هم پوشانی با لثه  که نیازی به جراحی ندارد.

۳_ ایمپلنت فوری :

این ایمپلنت ها معمولا برای دندان های جلویی کاربرد دارند و به این دلیل که دندان های جلویی در معرض دید هستند و احتیاج هست که سریع تر درمان شوند تا بر روی چهره اثر منفی نگذارند.بنابراین در این روش که به ایمپلنت فوری معروف است به این شکل است که پایه و تاج به صورت هم زمان کاشته می شود و روکش می شود .

۴_ ایمپلنت زیگوماتیک :

این نوع از ایمپلنت روش پیچیده و سختی دارد.در صورتی که استخوان فک خراب و یا ضعیف باشد ،از استخواه های گونه برای ایمپلنت استفاده می شود به این صورت که میله هایی را به عنوان پایه ی ایمپلنت در استخوان فک فرو می کنند به این صورت که اگر تعداد دندان هایی که قرار ایت ایمپلنت سود زیاد باشد برای هر ۴ دندان یک ایمپلنت قرار داده می شود . این روش خیلی کم انجام می شود .و رواج ندارد و همچنین هر متخصص ایمپلنتی هم قادر به انجام آن نیست.

 

مزایای کاشت ایمپلنت ؟

۱_ بهترین راه برای جایگزین کردن دندان از دست رفته

۲_ بازگشت اعتماد به نفس مخصوصا برای افراد مسن

۳_ مقاوم شدن فک و دندان ها

۴_ کمک به تکلم

۵_ در صورتی که دندان ایمپلنت شده از دست برود امکان جایگزینی مجدد ان وجود دارد

۶_ دائمی بودن و ثابت بودن

۷_ طول عمر بالا

۸_ کاشت یک دندان ایمپلنت تکیه گاهی می شود برای دندان های اطراف

۹_ جویدن بهتر غذا

۱۰_ عملی با درصد موفقیت بالا حدود ۹۸%

۱۱_ زیبایی در طرح لبخند

۱۲_ کاشت ایمپلنت گیر غذایی را رفع می کند و از کج شدن دندان ها جلوگیری می کند

۱۳_ جلوگیری از تحلیل رفتن استخوان فک

 

معایب کاشت ایمپلنت ؟

۱_ هزینه ی بالا : هزینه ی ایمپلنت نسبت به پروتز ثابت و یا متحرک دندان گران تر است.اما از لحاظ کیفیت و دوام بسیار با کیفیت تر و با دوام تر است.البته ایمپلنت ها هم بسته به نوع کیفیت قیمت های متفاوتی دارند.

۲_ زمان بر بودن پروسه ی درمان بین ۴ تا ۹ ماه بسته به تعداد دندان ها

۳_ ایمپلنت نوعی جراحی است و مانند همه ی عمل های جراحی دیگر خطرات خاص خود را به همراه دارد

۴_ بعد از انجام ایمپلنت باید هر چند وقت یک بار به دندان پزشک خود مراجعه و چکاپ انجام شود

۵_ عوارض موقتی که بعد از گذشت چند روز رفع می شود

 

عوارض ایمپلنت چیست ؟

۱_ تورم موضع کاشت

۲_ بی حسی صورت و لب

۳_ کبودی لب ها و لثه

۴_ خونریزی جزئی

۵_ احتمال عفونت

۶_ کمی درد (البته درد آن بعد از اینکه اثر بی حسی از بین می رود بوجود می آید و در حین جراحی هیچ دردی احساس نخواهید کرد) که با مصرف مسکن ها از آن کاسته می شود.

۷_ در صورتی که در روزهای اول به خوبی مراقبت نکنید احتمال اینکه شل شود وجود دارد.

 

مراحل کاشت ایمپلنت دندان

 

مرحله ی اول : ویزیت و مشاوره

جلسه ی اول رایگان است و برای ویزیت و مشاوره معمولا توسط اکثر دندان پزشکان هزینه ای دریافت نمی شود . در این جلسه به شما درباره ی روند درمان و سایر روش های مناسب برای درمان شما توضیح داده می شود . همچنین به هر سوالی که شما درباره ی درمان و ایمپلنت داشته باشید پاسخ داده می شود .

بعد از آن دندان پزشک از شما درباره یشرح حال و وضعیت سلامت شما سوال می پرسد و همچنین دلیل از دست دادن دندان هایتان و دلیل انتخاب شما برای این نوع درمان یعنی ایمپلنت را می پرسد و یا این که چه زمانی را بدون دندان سپری کردید و سوالاتی دیگری که آگاهی بیشتری درباره ی وضعیت شما به دست آورد.

مرحله ی دوم : معاینه و ارزیابی

در این مرحله پس از اینکه تصمیم بر این شد که ایمپلنت انجام دهید ، دندان پزشک دندان های شما را معاینه می کند و سلامت لثه و سایر دندان هایتان را هم بررسی می کند ، بعد از آن برای دقیق تر بررسی کردن از شما می خواهد تا عکس رادیو گرافی از دندان هایتان تهیه کنید.

علاوه بر آن بسیاری از دندان پزشکان در صورتی که تعداد دندان هایی که می خواهید ایمپلنت کنید زیاد باشد، از شما می خواهد که عکس سیتی اسکن هم بگیرید تا موقعیت فک را به طور دقیق برای کاشت ایمپلنت بسنجند.علاوه بر آن بافت لثه هم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

علاوه بر مواردی که گفته شد پس از این بررسی ها می توانید از دندان پزشک در مورد هزینه ها هم سوال بپرسید ، و در مورد شرایط پیش از عمل آگاهی کسب کنید.

مرحله ی سوم : کاشت پایه ی ایمپلنت

بعد از اینکه بیمار معاینه شد و دندان پزشک به این نتیجه رسید که شرایط انجام ایمپلنت را دارا است ، به بیمار نوبت داده می شود تا در روزی مشخص به مطب مراجعه کند و پایه ی ایمپلنت کاشته شود . قبل از شروع عمل ، محل جراحی با بی حسی موضعی ، بی حس می شود . و یا در صورت نیاز بسته به شرایط بیمار ممکن است تحت بی هوشی قرار بگیرد.

پس از بی حس شدن ابتدا برشی روی لثه ایجاد می شود تا استخوان فک نمایان شود . سپس با دریل مخصوص دندان پزشکی سوراخی در استخوان فک ایجاد و پایه ی ایمپلنت را در آن قرار می دهیم . بعد از اینکه پایه ی ایمپلنت را در استخوان فک محکم کردیم ف بافت لثه را روی آن قرار می دهیم و بخیه می زنیم . حدود ۲ تا ۴ ماه زمان می برد که پایه به استخوان فک جوش بخورد .

مرحله ی چهارم : قرار دادن قطعه ی اباتمنت روی ایمپلنت

پس از جوش خوردن پایه ی ایمپلنت به استخوان فک یعنی چند ماه بعد دوباره به شما نوبتی برای مراجعه به مطب دندان پزشک داده می شود تا روی پایه که به ان فیکسچر هم گفته می شود ، قطعه ای به نام اباتمنت قرار داده می شود که به عنوان تاج دندان عمل می کند.

مرحله ی پنجم : گذاشتن روکش

روی اباتمنت روکشی گذاشته می شود که در واقع نقش مینای دندان را ایفت می کنند .برای روکش ها باید قالب گیری شود و متناسب با اندازه ی دندان هر شخص ساخته می شود . همچنین رنگ آن هم می توان انتخاب کرد. البته روکش ها جنس های مختلفی دارند و با توجه به کیفیت و جنس قیمت های متفاوتی هم دارند.

 

ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد ؟

برای ایمپلنت نمی شود زمان دقیقی گقت و طول درمان برای هر شخص متفاوت است.و این بستگی به استخوان فک و میزان انعطاف نشان دادن بدن نسبت به جوش خوردن استخوان به ایمپلنت دارد.معمولا این زمان بین سه تا ۶ ماه برای افرائ مختلف متغیر است.بیشترین زمانی هم که در عمل ایمپلنت صرف می شود برای همین مرحله ی جوش خوردن است.البته مهارت دندان پزشک و استفاده از تکنیک های خاص در نصب ایمپلنت هم می تواند تا حدودی از زمان بکاهد.

 

آیا عمل ایمپلنت درد دارد؟ برای کاهش درد باید چکار کرد؟

بعد از انجام جراحی و کاشت ایمپلنت ، درد زمانی شروع می شود که اثر بی حسی از بین می رود . درد هم بستگی به میزان تحمل هر شخص دارد و برای بعضی ها کم تر و برای بعضی ها هم ممکن است بیشتر باشد.

البته کمی درد طبیعی است.اما با نظر سنجی از بیماران اینگونه جمع بندی شد که در آن از عصب کشی کمتر است.

برای کاهش درد خم پیشنهاد می شود اولا نکات بهداشتی را به خوبی رعایت کنید.بعد از اینکه اثر بی حسی از بین رفت فورا مصرف دارو ها را آغاز کنید. و مسکن ها و سایر دارو ها را به موقع مصرف کنید. در چند ساعت اول پس از انچام ایمپلنت از کمپرس آب سرد استفاده کنید تا هم جلوی خون ریزی گرفته شود و هم از التهاب و تورم بکاهد.سیگار کشیدن در این زمان ممنوع است.

در صورتی که درد بیش تر از چند روز طول بکشد و روند کاهشی نداشته باشد ، به دندان پزشک مراجعه شود شاید عفونتی وجود دارد که درد آن کاشته نمی شود .درد هم حدود یک الی دو هفته ممکن است طول بکشد که البته رفته رفته کم می شود.در صورت خوب نشدن پیگیری کنید.

 

مراقبت های بعد از جراحی باید چگونه باشد؟

۱_ تا یک روز مسواک نزنید.

۲_ از روز دوم می توانید مسواک بزنید اما تا چند روز ناحیه ی ایمپلنت را مسواک نزنید.

۳_ تا ۸ ساعت بعد از عمل ایمپلنت دهان را شست و شو ندهید.

۴_ از روز دوم روزی سه یار دهان شویه و یا با آب نمک دهان خود را شست و شو دهید

۵_ مصرف الکل ممنوع

۶_ مصرف دخانیات ممنوع

۷_ خوردن قهوه و چای با توجه به نظر دندان پزشکتان از ۳ تا ۷ روز ممنوع

۸_ بعد از چند روز که زخم خوب شد از مسواک خیای نرم برای شست شوی ناحیه ی بخیه شده استفاده کنید و خیلی آرام شست و شو دهید.

۹_ از نخ دندان و خمیر دندان مخصوص استفاده کنید.

۱۰_ دارو هایی که تجویز شده را به موقع مصرف کنید

۱۱_در روز اول که روی زخم بسته نشده اب دهانتان را بیرون نریزید زیرا این حرکت باعث خونریزی می شود.

۱۲_نوشیدن بلا مانع است اما برای نوشیدنی ها از نی استفاده نکنید

۱۳_تا چند روز از غذاهای نرم استفاده کنید.

 

هزینه ی ایمپلنت چقدر است؟

هزینه برای ایمپلنت را نمیتوان اینگونه بیان کرد و حتما باید پزشک دندان ها را معاینه کند بعد نظر خود را بیان کند زیرا بستگی به عوامل مختلفی دارد مثل : فرم فک و دندان های بیمار ، تعداد جلساتی که برای درمان نیاز است ،

جنس ایمپلنت و به دکتری که مراجعه می کنید یعنی میزان سابقه و معروف بودن دندان پزشک و یا حتی منطقه ای مطب دندانپزشک در آن قرار دارد و ….

از اینکه این مقاله را مطالعه کردید از شما سپاس گذاریم و امیدواریم کمکی در جهت حفظ سلامتی شما کرده باشیم. برای دریافت مشاوره رایگان با مطب خانم دکتر عطیه تقوایی تماس بگیرید .

برای دریافت مشاوره رایگان با مطب خانم دکتر عطیه تقوایی تماس بگیرید .

آدرس : شریعتی ، بالاتر از سه راه یخچال رو به روی مترو قلهک ، جنب خانه درسا ، پلاک ۱۴۹۵ ، طبقه سوم ، واحد۱۳ شماره تماس : ۰۲۱۲۲۶۴۳۵۶۸

سوالات متداول

لمینت یا لمینیت دندان روکش بسیار نازکی است که روی دندان های اصلی بیمار قرار می گیرد و هدف آن زیبا تر نشان دادن لبخند است

قیمت هر واحد لمینت دندان از 4 میلیون شروع میشود که متناسب با مواد استفاده شده متغییر می باشد

عمر لمینت از حدود ۷ سال طول می کشد و در صورت خوب نگه داشتن تا ۱۵ سال و حتی بیشتر هم می تواند دوام بیاورد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *