کامپوزیت دندان

چگونه دندان ها را تقویت کنیم ؟

چگونه دندان ها را تقویت کنیم ؟

 

چگونه دندان ها را تقویت کنیم ؟ یکی از شایع ترین مشکلات دندان ها پوسیدگی دندان است .که باعث تخریب دندان می شود.این پوسیدگی زمانی ایجاد می شود که بهداشت دندان ها به خوبی رعایت نشود . با خوردن غذاها و مسواک نزدن پلاک ها روی دندان انباشته می شوند و ایجاد پوسیدگی می کنند. بنا بر این هر کسی که به حفظ دندان هایش اهمیت می دهد باید بهداشت را هم رعایت کند. و برایش مهم است که راه های درست حفاظت دندان چگونه است. در واقع با محافظت از مینای دندان  می توانید به بالا بردن مقاومت دندان ها کمک کنید و آنها را سالم نگه دارید.

 

مینای دندان چیست ؟

 

مینای دندان را می توان یکی از سخت ترین اعضای بدن شمرد. قسمت بیرونی دندان عاج نام دارد که با روکشی به نام مینای دندان پوشیده می شود. عواملی که باعث زردی و پوسیدگی مینای دندان می شود، جویدن و گاز گرفتن غذا های سفت، شکستن آجیل، مصرف زیاد قند و شیرینی ها و …. است. این آسیب ها به عاج دندان سبب ایجاد درد و پوسیدگی می شود اما مینای دندان روکشی است که از عاج دندان محافظت می کند. ولی اگر میزان باکتری ها زیاد شود کم کم مینای دندان هم خراب می شود .

یکی دیگر از وظایف مینای دندان مقاومت در برابر آسیب های شیمیایی و همین طور تغییرات دمایی یعنی سرد و گرمی است.دندان ها از لحاظ مقاومت برابر با استخوان ها هستند حتی شاید بیشتر. اما از لحاظ ترمیم اگر برای استخوان ها مشکلی ایجاد شود به مرور زمان خود را ترمیم می کند و محل شکستگی  و آسیب جوش می خورد اما دندان ها این قابلیت خود ترمیمی را ندارند و حتما باید به دندان پزشک مراجعه کنید تا درمان شوید. در استخوان ها سلول ها قرار دارند که خود را باز سازی می کنند اما در دندان سلول وجود ندارد .

 

عوامل آسیب زننده به دندان :

 

در اینجا ابتدا عواملی که به استحکام دندان آسیب می زند را بررسی می کنیم

۱_ رژیم نا مناسب

۲_ نوشیدنی های حاوی مواد اسیدی

۳_ آب بعضی مرکبات

۴_ دلستر ها و انرژی زا ها ی گاز دار

۵_ مواد غذایی با نشاسته ی زیاد

۶_ قند ها و شیرینی ها

۷_ بعضی بیمار ی ها مثل رفلاکس معده

۸_ ژنتیک

۹_ کمبود بزاق دهان (در بزاق دهان ترکیباتی وجود دارد که باعث از بین رفتن بعضی ویروس ها می شود)

۱۰_ مشکلات گوارشی

۱۱_ مصرف بعضی دارو ها مثل انتی هیستامین و آسپرین

۱۲_ بعضی ورزش ها مثل بکس و جودو … که باعث برخورد ضربه می شود و طی گذر زمان دندان ها لق می شوند.

۱۳_ محکم مسواک زدن

۱۴_ عدم رعایت بهداشت به روش صحیح

۱۵_ نا مظم بودن دندان ها و مشکلات مربوط به آن

۱۶_ گیر غذایی

۱۷_ شکستن پوسته ی سخت آجیل ها یا دندان که باعث شکستن و لب پر شدن دندان می شود

علائم خرابی دندان چیست ؟

 

۱_ درد هنگام خوردن غذا ها  و جویدن غذا های سفت

۲_ درد هنگام خوردن شیرینی ها

۳_ درد هنگام خوردن سردی ها و گرمی ها (واکنش نسبت دما)

۴_ تغییر رنگ دندان

۵_ ایجاد حفره روی دندان

اگر پوسیدگی زود پیگیری نشود باعث ایجاد حفره هایی بر روی دندان می شود و باکتری ها به ریشه ی دندان نفوذ می کنند و به آن آسیب می زنند و برای درمان آن درد زیادی خواهید کشید و همچنین وقت و هزینه ی زیادی باید پرداخت کنید.که درمان آن بستگی به میزان آسیب و فرسایش دندان دارد که مثلا عصب کشی شود و یا پر شود و یا …

 

راه کار های جلو گیری از فرسودگی دندان: و تقویت دندان

 

برای اینکه دندان های سالمی داشته باشیم و دچار خرابی و فرسودگی در دندان ها نشویم باید به آنها رسیدگی کنیم و همچنین راه های تقویت کردن دندان ها را بشناسیم :

۱_ خمیر دندان حاوی فلوراید: فلوراید ماده ای است که پوسیدگی جزئی را از بین می برد و مینای دندان ها را در مقابل آسیب های جزئی درمان می کند. فلوراید دندان ها را سفید می کند و باعث افزایش استحکام دندان ها می شود. و مقاومت دندان ها در مقابل اسید ها بالا می برد .

۲_ مسواک: به طور منظم روزی دو بار بعد از وعده های غذایی مسواک بزنید. مسواک زدن یکی از بهترین راه ها برای از بین بردن باکتری ها است. اما توجه کنید که از مسواک نرم استفاده کنید تا لثه ها اسیب نبیند .

۳_ رژیم سالم: شیرینی و قند به دندان آسیب می زند و باید مصرف این مواد را کم کنید.از آبمیوه های صنعتی استفاده نکنید و آبمیوه های طبیعی بنوشید .بعد از مواد خوراکی و قندی مسواک بزنید .

۴_ دهانشویه: از بین برنده ی باکتری ها است. برای حفاظت در مقابل پوسیدگی بهترین راه دهان شویه است. اما توجه کنید که بیش از حد هم از آن استفده نکنید زیرا باعث زرد شدن دندان ها و ایجاد قارچ می شود .

۵_ دندان ها برای مقاوم بودن نیاز به مواد معدنی دارند. مثل : ویتامین D، کلسیم، روغن نارگیل

۶_ آب: نوشیدن آب اسید هایی که در دهان وجود دارد را رقیق می کند و شست و شو می دهد. باکتری های مضر را دفع می کند و ایجاد بزاق می کند و خشکی دهان را رفع می کند. زیرا با خشکی دهان هم باکتری ها بیشتر رشد می کنند و باید با نوشیدن آب جلوی این موضوع را گرفت .

۷_ مصرف نوشابه ممنوع: دارای قند و اسید مضر و مخصوصا گاز قراوان هستند. این ها باعث می شود پی اچ دهان کاهش پیدا کند .

۸_ استعمال دخانیات: با استعمال دخانیات به بدن شما نیکوتین وارد می شود و این نیکوتین وارد جریان خون می شود و در گردش خون اختلال ایجاد می کند ، و اکسیژن رسانی را مختل می کند. مصرف دخانیات باعث زردی دندان ها می شود و ذندان ها را ضعیف می کند. باعث از بین رفتن باکتری های مفید می شود .

۹_ دندان قروچه : در اثر استرس ایجاد می شود. باعث سایش دندان ها به هم دیگر می شوند. باعث لب پر شدن دندان ها می شود، که این به شدت آسیب زننده است. دندان قروچه مینای دندان را تحت فشار قرار می دهد و باعث شکستن آن می شود. درمان این اختلال اهمیت زیادی دارد .

۱۰_ درمان مشکلات گوارشی: در صورتی که دچار رفلاکس معده هستید حتما آن را درمان کنید. زیرا اسید معده به شدت قوی است و میزان آسیب زنندگی زیادی دارد .

۱۱_ استفاده از آدامس بدون شکر : جویدن آدامس باعث ترشح بیشتر بزاق دهان می شود . از خشکی دهان جلوگیری می کند. اما توجه کنید که حتما از آدامس های بدون شکر استفاده کنید .

۱۲_ چکاپ : سعی کنید هر ۶ ماه یک بار به دندان پزشک مراجعه کنید تا دندان هایتان چکاپ شود و در صورت ایجاد هر مشکلی از همان ابتدا جلوگیری شود .

 

از اینکه این مقاله را مطالعه کردید از شما سپاس گذاریم و امیدواریم کمکی در جهت حفظ سلامتی شما کرده باشیم. برای دریافت مشاوره رایگان با مطب خانم دکتر عطیه تقوایی تماس بگیرید .

آدرس : شریعتی ، بالاتر از سه راه یخچال رو به روی مترو قلهک ، جنب خانه درسا ، پلاک ۱۴۹۵ ، طبقه سوم ، واحد۱۳

شماره تماس : ۰۲۱۲۲۶۴۳۵۶۸

برای دریافت مشاوره رایگان با مطب خانم دکتر عطیه تقوایی تماس بگیرید .

آدرس : شریعتی ، بالاتر از سه راه یخچال رو به روی مترو قلهک ، جنب خانه درسا ، پلاک ۱۴۹۵ ، طبقه سوم ، واحد۱۳ شماره تماس : ۰۲۱۲۲۶۴۳۵۶۸

سوالات متداول

لمینت یا لمینیت دندان روکش بسیار نازکی است که روی دندان های اصلی بیمار قرار می گیرد و هدف آن زیبا تر نشان دادن لبخند است

قیمت هر واحد لمینت دندان از 4 میلیون شروع میشود که متناسب با مواد استفاده شده متغییر می باشد

عمر لمینت از حدود ۷ سال طول می کشد و در صورت خوب نگه داشتن تا ۱۵ سال و حتی بیشتر هم می تواند دوام بیاورد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *